Sidor

söndag 3 november 2013

Äppel och kanelmuffins

12 muffins

125 gram  smör
2 dl  strösocker
2 st  ägg
2 tsk  vaniljsocker
1,5 tsk  bakpulver
3 dl  vetemjöl
0,25 tsk  salt
1 dl  mjölk
3 msk  äppelmos
2 st  äpplen
1 dl  farinsocker
2 msk  malen kanel
50 gram  smör

1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda först och rör sedan försiktigt ned vaniljsocker, bakpulver,
vetemjöl och salt.
3. Tillsätt sist mjölken och äppelmoset, rör till en jämn smet.
4. Skala och skär äpplena i småbitar, strö farinsocker och kanel över.
Smält smöret och blanda det med äpplena.
5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Tryck ned äppelskivorna och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar