Sidor

torsdag 6 december 2012

Fruktskal doppade i choklad

Skala 4 frukter (jag gjorde apelsin och citron denna gång, men gå bra med de flesta skal) och skär skalen i remsor. Försök att ha så lite av det vita, som är betskt i citrus frukter, som möjligt.

Blanda ihop 3 dl vatten med 600 gr socker i en kastrull och koka upp till sirapen har klarnat. Tillsätt skalen försiktigt med en träsked så de inte klumpar sig och låt sjuda i 30 min. Stäng av värmen och låt stå dra i 12-24 timmar.

Gör i ordning en bricka eller likanande med smörgåspapper på och plocka upp skalen. Efter att ha låtit sirapen droppa av så mycker som möjligt lägg skalen 1 och 1 på pappret och låt torka.

När torkat (1-3 dagar senare beroende på fuktighet) smält märk choklad i mikron och doppa skalen i den smälta chokladen och lägg på smörpapper (nytt och torrt) och låt stelna.

Trevligt som present att ge bort eller att något gott att bjuda på efter maten



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar