Sidor

söndag 7 april 2013

Hollandaisesås

Vinäger reduktion:

2 dl vitvinsvinäger
1 lagerblad
5 st pepparkorn
1/2 Schalottenlök
Koka upp och reducera till 2 msk, ta bort från värmen

Hur man gör såsen:

150 gram osaltat smör
3 äggulor
vinäger reduktion
skvätt citronsaft
salt
nymalen svartpeppar


Smält smöret, ta bort från värmen.
Lägg äggulorna i en glasskål i en kastrull med sjudande vatten. Vattnet får inte nudda skålen. Vispa gulorna tills de är fluffiga. Tillsätt en matsked kallt vatten och fortsätt vispa. Stäng av värmen och börja vispa i smöret, droppvis i början, under konstant vispning
När allt smör är invispat, vispa i vinägerreduktion och citronsaft. Krydda och smaka av.

Gott till poscherade ägg eller kokt/grillad sparris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar