Sidor

måndag 5 mars 2012

Enkel aubergine och tomat pasta

En enkel rätt som jag en gång lärt mig av en sicilianare är denna aubergine och tomat pasta

Dela en aubergine i cm tjocka skivor, salta på båda sidorna och låt stå i 20 min. Dela körsbärs tomater  ich små mozzarella

                                     

Koka upp vatten för pasta, jag använde penne men använd din favorit pasta.När auberginen har stått i ca 20 min skrapa bort saltet med hjälp av lite hushållspapper.Dela auberginen i cm stora kuber och lägg i en varm stekpanna med lite olivolja i. När auberginen börjar mjukna tillsätt tomaterna. Salta (glöm inte bort att auberginerna har haft massa salt så var försiktig med detta) och peppra. När pastan är färdig lägg i den  stekpannan, tillsätt mozzarellan och lite färsk basilika.

Om man som jag älskar parmesan ost kan man strö över lite riven sådan

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar