Hacka och stek 1 gul lök och 2 klyftor vitlök i en stekpanna med lite olivolja
Skiva 1 pkt bacon (1 pkt pancetta färdigskuren) och tillsätt i stekpannan.
Lägg i 500 gr köttfärs och 2 msk fond och fräs ihop allt. När köttet blivit brunt tillsätt rött vin (ca 1 -2 glas). Låt koka upp.
Tillsätt 2 krossade tomater, blanda.
Smaksätt med salt, peppar, ca 1 msk oregano och ca 1 msk torkad baslika. Lägg i 4 lagerblad (torkade eller färska) sätt på locket och låt puttra i minst 1 timme. Om den blir torr under tiden tillsätt lite vatten.
Kolla smaken och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Ta ur lagerbladen och tillsätt 3 msk tomatpure, rör runt.
Hacka lite färsk basilika och tillsätt i sista stund.
Servera med pasta, riven parmesan ost och en sidosallad och en skiva bröd.
Jag använder mig även av skivade morötter ibland som variation.
En annan variation är lite malen muskotnöt och 1 dl grädde/mjölk i såsen.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar