Sidor

onsdag 1 februari 2012

Sugarpaste/ socker pasta




Då jag gillar att göra allt från scratch bestämde jag mig för att testa sugarpaste för mitt muffinsbakande.

Det va enkelt att göra och smakar gott och ser ut att kunna bli lätt att hantera, har inte provat än så får justera recept om det inte blev bra. Vilket som jag kommer uppdatera här med resultat när jag har testat att baka ut den.

Så här ser receptet ut:

1 msk gelatinpulver blandas med 0,6 dl kallt vatten och låt det stå tills det stelnat. Ställ sedan blandningen över ett vattenbad så det smälter igen och tillsätt 1,25 dl vit sirap och 1 msk glycerol. Blanda ordentligt. Tillsätt 2 msk neutral olja och ta bort från vattenbadet. Här kan man även tillsätta färg och smak om man vill. Låt blandingen svalna något.

Sikta 800-900 florsocker som sedan tillsätts i omgångar. Jag gjorde detta för hand då florsockret dammar så mycket om man använder elvisp, men det skulle nog fungera med en matberedare på låg hastighet.

Det är lite kladdigt vid detta tillfälle för den stelnar lite och lättare att arbeta med om den inte är för torr. Man an alltid tillsätta mer florsocker om det behövs. Häll ut på plastfolie och plasta in den väl, Lägg sedan i en lufttät burk och låt stå minst 24 timmar.

Då det mest är socker håller den sig länge i rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar