onsdag 1 februari 2012
Hemgjord mandelmassa
När jag först kom till Malta fanns det ingen god mandelmassa att köpa här och då jag älskar mandelmassa och använder det mycket i bakverk lärde jag mig att göra min egen mandelmassa. Det smakade så gott och var så enkelt att göra att jag fortsatte göra det även efter mandelmassan hittade sin väg hit.
Så här gör jag min mandelmassa:
Blanda 200 gr riven mandel med 2,5 dl strösocker i en matberedare eller för hand. Tillsätt 1 äggvita och ca 1 msk vatten.
Tillsätt sedan 3,5 dl siktat florsocker i omgångar. Tillsätt sedan några droppar vatten till tills massan inte är torr. Kan även tillsätta några droppar hushållsfärg om man vill ha en färgglad marsipan.
När färdig lägger jag den i en plastpåse och anvönder den till mina bakverk. Det är ju trots allt snart semladags.
Anledningen till att jag använder matberedare eller för hand när jag använder florsocker att florsockret flyger gärna runt och dammar ner hela köket då det är så finmalet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar